Muziektheaterkoor

Gastenboek

133 berichten, 14 pagina's 
» 
28-11-2022
Geplaatst door: Danny van Strien

Danny van Strien Muziek Promotor

Vriendelijke groeten Danny van Strien Muziek Promotor

Populairste Muziek Promotor van Nederland en de Benelux met Talloze Artiesten Zangers en Zangeressen Danny van Strien Sociale Media Facebook Danny van Strien

27-08-2022
Geplaatst door: Marian Offenberger

Hart dat luistert

7 mei jl. maakte ik voor het eerst een concert mee van Carmina Ludens en raakte helemaal 'begeistert'. Wat een prachtig verhaal, mooi decor (de projecties) en bovenal: die stemmen. Ze klonken hemels! Dit was een vorm van genieten die voor mij nog uren had mogen doorgaan. Ook bedacht ik mogelijkheden er in mijn lessen Nederlands over te vertellen.

Na afloop wilde ik alles van dit gezelschap horen en in de toekomst meemaken. Heel héél erg vond ik het antwoord: "We gaan stoppen." Dat kon toch niet waar zijn?

Hopelijk kan het concert 'De geboorte van een danser' in december doorgaan, geen coronabeperkingen s.v.p. Dan kunnen we nog één keer genieten van de prachtige stemmen van de Carmina Ludensleden met toepasselijke projecties.

08-05-2022
Geplaatst door: Annemiek Tuithof

Hart dat luistert ... Abdij van Berne 07-05-2022

Mijn man en ik hebben genoten van deze muziektheater uitvoering. De zang was "hemels", de verbindende teksten pasten er goed bij en de entourage/akoustiek maakten het tot een warm geheel. Ons hart luisterde en bleef na afloop doorgaan met luisteren. Dank jullie wel, Carmina Ludens

09-01-2020
Geplaatst door: Margriet Hebels

voorstelling in Wijchen van 4 januari 2020

Wat een prachtige voorstelling was het weer! Zo knap ontworpen en gearrangeerd!
En dan die zangers..zoveel uit het hoofd gezongen!! Pia Wirtgen als soliste, maar ook met 2 andere sopranen in een wonderschoon gedeelte!
de harp als begeleiding door Ulrike von Meier
het decor, de entourage, de prachtige maskers!! Het was een wonderschone avond!! Hartelijk dank!

06-01-2020
Geplaatst door: bernard bussemaker

De geboorte van een danser

Met een groepje zangers vanuit Amersfoort naar Wijchen gekomen voor deze voorstelling.
We kwamen allemaal blij weer naar buiten. Onder de indruk van de kwaliteit en de rijkdom aan schakeringen die dit koor biedt in hun vertolking. Maar ook door de mooie enscenering met eenvoudige middelen, die de zeggingskracht van de liederen versterkt. Er wordt bovendien met plezier gezongen, zonder effectbejag en in een goeie harmonie. Alles staat in dienst van een optimale beleving.
Dit zorgt ervoor dat het gekozen thema helder neergezet wordt. Het verlangen van Jezus naar de mensheid en ons verlangen naar Hem als verlosser van een wereld die nooit van het kwaad bevrijd lijkt te kunnen worden.
De metafoor van dansers drukt voor mij uit hoe in dit spel van verlangen Jezus vaak op onvoorspelbare wijze zijn bruid (ons dus) verrast met zijn aanwezigheid in de wereld.
Veel dank voor deze prachtige voorstelling, waarin de schoonheidsbeleving geen afstand schept tot de inhoud, maar deze juist versterkt.

02-01-2020
Geplaatst door: Alphons Klomberg

voorstelling Geboorte van een Danser

Ontzettend genoten van de voorstelling Geboorte van een zanger: de geweldig zangkwaliteit in combinatie met het theatrale, hoewel bescheiden, toch heel functioneel. Voor mij een reden om 4 januari in Wijchen nog een keer te gaan.

28-12-2019
Geplaatst door: Gert Siebes

de geboorte van een danser

Reeds vele jaren kom ik naar de optredens van Carmina Ludens. De zang vond en vind ik steeds prachtig maar vaak ben ik zoekende naar de inbedding van de zang in beweging, in expressie en in het verhaal. Bij de voorstelling van de danser was het er allemaal. Christus werd beschreven en bezongen als een mystieke danser. Ik voelde me uitgenodigd om te dansen; niet alleen in uiterlijk bewegende zin, maar ook om het mannelijke en vrouwelijke, de bruid en de bruidegom in mijzelf tot dans en harmonie te brengen via de weg van de liefde. Daarbij vond ik het wezenlijk en aan diepgang bijdragen dat de schaduw, het kwade en onverwerkte en onvervulde in onszelf via maskers en de stamboom van Jezus de ruimte in kwam. Deze stamboom werd voor mij een beeld voor wat in mijn eigen ziel ook plaatsvindt. Om het Licht der Wereld bij Kerstmis opnieuw op te kunnen nemen, zo voelde het , kan er een toegang gezocht worden tot een uiteenzetting met datgene dat onverlost is in mijzelf. Dat kan wat zwaarmoedig overkomen maar dat was bij mij in het geheel niet aan de orde. Want aan het einde van de voorstelling bij het prachtige "the Lord of the Dance" kwam er dat genade volle moment toen aan het eind de woorden gezongen werden:
I'll live in you and you'll live in me.
I am the Lord of the Dance said he.
En zo heeft deze voorstelling me verrijkt met inzicht over hoe er een weg gegaan kan worden om Kerstmis te ervaren en te beleven. Kerstmis als een geboorte van licht en liefde in de kribbe van het eigen hart.

23-12-2019
Geplaatst door: Ridi

De geboorte van een danser

Wat een warm bad was het weer afgelopen zaterdag tijdens jullie concert in de Cenakelkerk waarin we voluit de geboorte van de danser mochten vieren, wat een feest!!
Jullie maken geen muziek, maar ZIJN muziek met zoveel inhoud! Vocaal, instrumentaal, artistiek, creatief en de teksten, allemaal op topniveau!
Zoveel dank !

04-11-2019
Geplaatst door: Tineke

luisterend Hart

veel dank en waardering van Martin en mij voor jullie sprekende performance. Jullie fameuze recept liet klanken en beelden prachtig samenvloeien. Wie niet kwamen misten daarmee een intens mooie afsluiting vol inspiratie voor de uitbouw van deze stad van compassie. Veel genoegen bij de komende concerten!

30-04-2019
Geplaatst door: piet en leni

concert van 30 maart in Bennekom

Vanaf het begin werden we overrompeld door de prachtige muziek. De teksten, gezongen en gesproken, maakten diepe indruk. Voeg daar de geprojecteerde beelden bij en je begrijpt: het was een onvergetelijke ervaring.