Muziektheaterkoor

Gastenboek

130 berichten, 13 pagina's 
«  » 
19-03-2018
Geplaatst door: fred ivens

rhenen

een voorstelling die mij ziel heeft geraakt. een waardevolle verrijking, chapeau!

19-03-2018
Geplaatst door: Jos Veld

Hart dat Luistert - Rhenen 17-03-2018

De beweeglijkheid van Carmina Ludens zowel vocaal als fysiek ondersteunde de boodschap 'Hart dat luistert'; mij werd duidelijk dat ik het hart in mij mag verdiepen in luisteren. Het gebruik van de ruimte van de Gedachteniskerk in Rhenen vond ik optimaal. Het koor achter de fotoos van vrouwelijke en mannelijke rolmodellen van liefde en mededogen vond ik van een weergaloze diepgang en technisch vernuft; mijn verdriet werd er door geraakt en vrijgemaakt.
De spreekster trof mij bij de juiste snaar met voorlezen; het gedicht van Gerrit Kouwenaar begreep ik meer nadat het was voorgelezen. Etty Hillesum's schrijven raakte precies waar het om gaat: bewaar de geest van liefde en drijf op de rivier van het leven. Van mevrouw Hillesum raakte ik geïnsprireerd en zal meer van mevrouw gaan lezen.
Over het wisselen van decor mag ik nog een opmerking plaatsen. De doeken met kleuren werden tweemaal verwisseld. De eerste maal zakte de doeken van boven naar beneden. De tweede maal van onderen naar boven. Naar mijn gevoel volgde na de eerste wisseling de schaduwzijde van de mens. De tweede wisseling was voorafgaand het veelbelovende van de mens. Naar mijn idee en gevoel zou ik de eerste wisseling van onderen naar boven doen: de schaduwzijde komend vanuit de de diepe spelonken van de mens. De tweede wisseling zou ik van boven naar beneden doen: het lichtende in de mens van boven naar onder - symbool van het goede komend van het Goddelijke.

Dank u wel voor uw devote uitvoering.

11-03-2018
Geplaatst door: Anoniem

Wat me vooral is bijgebleven van gisteravond was de prachtige afsluiting, een liefdevol overweldigend sereen klankbad vanuit de kapellen. Dit was waar ik de hele avond op gewacht had. Helaas kwamen de overige liederen niet zo sterk tot hun recht zoals ze verdiend hadden. Sommige liederen kon ik niet verstaan omdat het geluid te zacht was, ook werd ik afgeleid omdat het lichten in het publiek aanbleven. Daardoor kwam ik niet in het verhaal. Als laatste zou ik willen meegeven: Laat de teksten voorgelezen worden door een mooie zachte vrouwenstem, ipv van een harde, prekende mannenstem.

11-03-2018
Geplaatst door: Maria Raaymakers

Hart dat luistert

Een prachtig mooie avond. Voel me bevoorrecht aanwezig te mogen zijn. Prachtig gezongen en gespeeld en gesproken. Ontroerend.
Dankjulliewel!

11-03-2018
Geplaatst door: Pauline de Ruijter

"Hart dat luistert"

Wat een prachtige avond. Ik heb genoten en het heeft me ontroerd hoe schitterend er werd gezongen, wat een mooie liederen en teksten!!
Dank jullie wel Carmina Ludens

10-03-2018
Geplaatst door: Marion Gruijters

CONCERT 10 MAART Cenakelkerk Hart dat Luistert

beste mensen van CL: dank voor de geweldige uitvoering van de mooie, ingetogen, gepassioneerde muziek, de afwisseling met de gesproken (heel goed!) zeer krachtige en belangrijke teksten. De zang was iha mooi zuiver, ik bewonder zeer dat jullie al die liederen in moeilijke talen uit het hoofd zingen Het strijkkwartet moet nog groeien, niet altijd zuiver en met elkaar in harmonie. Ik vond het Mongoolse lied heerlijk, het zou fijn zijn als tussen alle gedragen "close harmony" lederen wat meer van zulke pareltjes kunnen flonkeren . Ik wens jullie veel van zulke volle zalen toe bij jullie komende optredens als vanavond .

11-01-2018
Geplaatst door: Elske van Thoor

kerstmis 2017, 6 januari 2018

Lieve Carmina Ludens, Jullie "Zij hoorden een nieuw lied", het kerstverhaal verteld vanuit de herders, heeft mij zeer ontroerd. De met zoveel zorg gekozen muziek, de prachtige vertolking door zangers en instrumentalisten, onder de bevlogen en liefdevolle leiding van Hein heeft mij van het begin tot het eind ademloos doen genieten en kerstmis intens doen beleven. Eén van de meest bijzondere momenten was voor mij wanneer de herders naar het Kind in de kribbe kijken. Wat hebben jullie dat prachtig uitgebeeld. Dank je wel, Carmina Ludens. Jullie hebben wederom die gevoelige snaar geraakt!
Elske van Thoor

09-01-2018
Geplaatst door: Marieke Jansen

Mariekejw57@gmail.com

Op zaterdagavond 7 jan was ik in de Ant Abtkerk in Wijchen samen met veel andere toehoorders om te luisteren naar jullie concert. Wat een harmonie. Jullie groep werd één geheel met het publiek wat prachtig tot uiting kwam in het gezamenlijk gezongen " nu zijt wellekome". Jullie prachtige liederen vloeiden naadloos in elkaar over en de kleine veranderingen in het decor verstoorden niets.Ik heb genoten van de functionele sobere muzikale ondersteuning door fagot, viool en fluit. Alles stond ten dienste van het geheel. De sopraansolo's waren fantastisch. Aan het eind volgde een welverdiend, daverend applaus waaraan ik van harte mijn steentje heb bijgedragen. Goed gedaan !

07-01-2018
Geplaatst door: Mariëlle Roosen

Concert

Het was prachtig gisterenavond. Tijdens het lied van de engel drong het tot mij door wat een bevrijding de boodschap van de engel voor de herders moet zijn geweest. De langzaam groeiende glimlach en blijdschap op het gezicht vd herders raakte mij. Dank je wel, lieve Lianne en Hein en andere koorleden.

07-01-2018
Geplaatst door: Stef de Kleijn

Concert Zij hoorden een nieuw lied

Zaterdag avond voor de eerste keer een concert bijgewoond van Carmina Ludens en nu zeker niet de laatste keer Wat hebben wij (mijn vrouw en ik) genoten van jullie prachtige concert ontroerend mooi