Muziektheaterkoor

Gastenboek

133 berichten, 14 pagina's 
«  10  11  12  » 
23-12-2013
Geplaatst door: mary hoogeveen

Kerstconcert 2013

We hebben ongelooflijk genoten van het Kerstconcert! Prachtig gezongen en ook aandacht voor de kinderen.
Een groot compliment voor het visioen van de leeuw en het lam. Onvergetelijk!
De liedkeuze vonden we zeer boeiend en ook het meezingen maakte ons blij.
Heel veel dank aan alle zangers en dirigent.
Wij wensen allen een muzikaal en vredig 2014!
Teun en Mary Hoogeveen.

11-06-2013
Geplaatst door: Bart van Wolferen

dvd

Ik heb jullie dvd bekeken, div. malen, ontroerende weergave dmv muziek, sfeer, verhaal, van dat wat we als mens elkaar kunnen aandoen, steeds weer.
Mooi gedaan.
De beelden van de dvd roepen bij mij heel sterk de sfeer op van het oorlogsmonument dat zich bevindt op de Kitty de Wijzeplaats in Nijmegen. Het beeld dat daar staat, dat voor mij een oneindige droefenis uitstraalt en een stenen plaat met daarop de laatste strofe van een gedicht van Leo Vroman, 'Vrede'.
Het beeld en de strofe roepen bij mij steeds weer een grote ontroering op.
Het verhalen, een dvd, een herdenking, een monument van zoveel onrecht mag nooit stoppen, door het grote aangedane onrecht maar ook omdat de wreedheid tijdloos is.
Bart.

Kom vanavond met verhalen
hoe de oorlog is verdwenen,
en herhaal ze honderd malen:
alle malen zal ik wenen.
Leo Vroman

rmsb

02-06-2013
Geplaatst door: Eric van der Aa

chapeau

Ik heb jullie zojuist horen en zien optreden in de Sint Stevenskerk in Nijmegen. Geweldig! Ik heb genoten, tot tranen toe geroerd. Wat jammer dat ik jullie niet eerder ontdekt heb. Ik hou jullie site in de gaten voor optredens.

04-02-2013
Geplaatst door: marjolijn van zijverden - wilcke

de Pelgrim

Zaterdagavond in de St. Janskerk.
Deze avond inspireerde mij om na te denken over om zelf eens een stuk van een pelgrimsroute te lopen.
De intro herinnerde mij aan een bezoek aan Lourdes in de 60-er jaren. Ik liep in de avond mee in de processie en zong het lied 'te Lourdes in de bergen' - wat een ervaring. Ik bewaar nog steeds het lampionnetje.
Ik ben vol bewondering voor de muziekkeuze en de wijze waarop het koor deze ten gehore bracht. Wat een prachtige stemmen, wat een intensiteit en daarnaast ook eenvoud in het ten gehore brengen.
Ik begrijp dat jullie niet een statische voorstelling willen geven, dat er beweging moet zijn. Naar mijn gevoel is er te veel beweging. Beweging die - vind ik - afbreuk doet aan de kracht en zuiverheid van de zang.
De toneelstukjes tussendoor haalden niet het niveau van de zang en dat vond ik heel erg jammer.
De verbindende teksten, die nu uitgesproken werden door de twee sprekers, zouden wat mij betreft veel korter en pregnanter kunnen en ook meer toegespitst moeten worden op de inhoud van de muziek. Het koor is zo professioneel; het theater er om heen moet het koor versterken en dat deed het - nogmaals, vind ik - juist niet.
Met hartelikjke groet, Marjolijn van Zijverden - Wilcke

04-02-2013
Geplaatst door: Ingrid H. van Delft

Pelgrim 03-02-2013

Nooit eerder een concert bijgewoond. Bijzonder verrast was ik dan ook door het prachtige koor. In de pianissimo zelfs adembenemend. Ook voor de fidler, zo passend bij de klant van het koor, niets dan lof. Negatief verrast was ik door de bedroevend kinderlijke choreografie van de intermezzi die - naar mijn mening - grote afbreuk deed aan de perfectie van het koor. Met veel eenvoudiger middelen en een strakke stylering zou een veel groter effect bereikt kunnen worden.
Zo niet dan zie ik de wandelende takken al voorbij huppelen in het komende 'Bomen' project.

03-02-2013
Geplaatst door: Willem Burggraaf

Utrecht

Wat een geweldige avond hebben jullie ons bezorgd met zang en kleinkunst.
Bijna alles uit het hoofd en dat in het Duits, Hebreeuws, Latijns en Engels.
Professioneel zonder pretenties

Veel zangplezier toegewenst

03-02-2013
Geplaatst door: Jagoda

optreden 2 feb 2013, Janskerk Utrecht

GEWELDIG! IK WAS TOTAAL ONTROERD!Kon mijn tranen niet bedwingen. Ontroerd door muziek en de voorgelezen teksten. Het feest der herkenning. Heb Camino del Norte gelopen (mei 2012). Dank!

03-02-2013
Geplaatst door: Diana Kam

Optreden 2 febr. '13

Wat een heerlijke avond! Jullie binnenkomst alleen al veranderde mijn visie, dat het enigszins saai zou zijn!Dit was wel iets anders dan luisteren naar een koor, dat op het podium het ene na het andere lied zingt. -Het was geweldig! En er waren meerdere momenten van herkenning, die mij terugbrachten naar toen ik de Camino liep..

03-02-2013
Geplaatst door: Marian

De Pelgrim

Hartelijk dank voor een indrukwekkende avond. Voor mij de eerste keer dat ik dit koor heb horen zingen. Complimenten voor de zang, de choreografie en het decor. Ik wandelde zo het paradijs in.

31-12-2012
Geplaatst door: zachert

Hochelten 27.12.2012

Was für ein Abend, ein Abend der Sänger, der Diregentin, der Musiker in einer prächtigen Kirche wie es seinersgleichen lange suchen muß. Vielen Dank dafür. Unser kommen für nächstes Jahr ist sicher.
Frohes neues Jahr 2013