Muziektheaterkoor

Kennismaking

Muziektheaterkoor uit Nijmegen

Carmina Ludens
Carmina Ludens

 

Beleving ≈ kwaliteit ≈ spel

 

Carmina Ludens is een muziektheaterkoor van zo’n 16 enthousiaste zangers en enkele muzikanten onder leiding van Hein Vrijdag en Lianne van der Burgt.

Onze concertprogramma’s zijn opgebouwd rondom een spiritueel thema. Voor het repertoire putten we uit muziek van de vroege middeleeuwen tot heden, uit verschillende landen en culturen. We kleden de koormuziek op velerlei wijze aan: met mise-en-scène, met spel, decor, licht en kleding en met instrumentale begeleiding en intermezzi. We streven naar kwalitatief hoogstaande zang en muziek, waarin bovenal de bezieling door wil klinken. Er is plaats voor innerlijke beleving, voor genieten van prachtige muziek én voor een knipoog en een lach. Wie voor het eerst naar een concert of voorstelling van ons komt luisteren en kijken is vaak zeer verrast. Kan dat óók met een koor?!

 

Een greep uit onze eerdere voorstellingen:

Hart dat luistert (2018-2019 en 2022) Een programma over aandacht, luisteren, mededogen.

En over het water een lied (2016) Een waterval aan facetten van dit fascinerende element.

Het lied van de bomen (2014). We zongen over de schoonheid en de geneeskracht van bomen, over de liefde en de dood, over onderdrukking en vrijheid, sterven en vruchten dragen.

De pelgrim (2011-2013). Ervaringen van pelgrims stonden centraal. Middeleeuwse pelgrims op weg naar Santiago, maar ook pelgrims die 'gaan' voor vrede en gerechtigheid.

 

Iedere kerst zingen we ook een zelfgemaakte voorstelling. De laatste jaren brachten we onder meer 'De geboorte van een danser' (2019-2020), 'Zij hoorden een nieuw lied' (2016-2018), 'Kind van het licht (2014 en 2015), 'Vrede op aarde....' (2013), ‘Toen een diepe stilte’ (2011 en 2012).

 

Volg ons ook op Facebook!