Muziektheaterkoor

Kerstconcert

I danced for my true love

I danced for my true love

Reprise kerstvoorstelling uit 2019:

 

De geboorte van een danser

 

Bach, (boos)aardige maskers, Hooglied en dansliederen: Carmina Ludens maakt er weer een spektakel van deze kerst. Maar onder dit patchwork van schijnbare uitersten gaat een overtuigend verhaal van liefde schuil. Liefde met een hoofdletter L: het eeuwige, universele verlangen naar eenwording. Met kerst vieren we de geboorte van de 'Lord of the dance': Christus die zijn leven danst als bruidegom voor zijn geliefde bruid, de mensheid.  

 

Al vanaf de vierde eeuw wordt Christus poëtisch en mystiek beschreven als danser. In het kerstconcert van Carmina Ludens wordt deze dans van liefde, geboorte, leven en dood hoorbaar in liederen uit verschillende landen, met als hoogtepunt het bekende 'Lord of the dance' van Sidney Carter.

 

Liefde is het ook die doorklinkt in de composities van Bach. Van doldwaze verliefdheid tot smartelijk verlangen. In zijn Mattheuspassion gebruikt Bach een volksmelodie die we vooral kennen als 'O hoofd vol bloed en wonden'. Maar deze melodie vormt ook het begin én het einde van zijn Weihnachtsoratorium! Bach laat hiermee zien dat die twee grote composities één thema hebben: de Liefde tussen Bruidegom en Bruid.

 

Een bijzonder concert, in een suggestieve en feestelijke aankleding, met muziek van o.a. Bach, Praetorius, Willcocks, Cooper, Walton, Carter.

 

Muziektheaterkoor Carmina Ludens o.l.v. Hein Vrijdag en Lianne van der Burgt, m.m.v. Ulrike von Meier, harp

 

 

Vrij entree met vrijwillige contante gift na afloop. 

Reserveren: stuur een e-mail naar info@carminaludens.nl en vermeld het aantal personen. De zaal gaat open om 19.30 uur en uw gereserveerde plaats(en) worden vrijgehouden tot 19.45 uur. 

 

Opheffingsuitverkoop CD's/DVD's! Denk aan contanten in uw portemonnee.