Muziektheaterkoor

Kerst 2019

 

De geboorte van een danser

 

'I danced for my true love'

 

Bach, (boos)aardige maskers, Hooglied en dansliederen: Carmina Ludens maakt er weer een spektakel van deze kerst. Maar onder dit patchwork van schijnbare uitersten gaat een overtuigend verhaal van liefde schuil. Liefde met een hoofdletter L: het eeuwige, universele verlangen naar eenwording. Met kerst vieren we de geboorte van de 'Lord of the dance': Christus die zijn leven danst als bruidegom voor zijn geliefde bruid: de mensheid.

 

Al vanaf de vierde eeuw wordt Christus poëtisch en mystiek beschreven als danser. In het kerstconcert van Carmina Ludens wordt deze dans van liefde, geboorte, leven en dood hoorbaar in liederen uit verschillende landen, met als hoogtepunt het bekende 'Lord of the dance' van Sidney Carter.

Liefde is het ook die doorklinkt in de composities van Bach. Van doldwaze verliefdheid tot smartelijk verlangen. In zijn Mattheuspassion gebruikt Bach een volksmelodie die we vooral kennen als 'O hoofd vol bloed en wonden'. Maar deze melodie vormt ook het begin én het einde van zijn Weihnachtsoratorium! Bach laat hiermee zien dat die twee grote composities één thema hebben: de Liefde tussen Bruidegom en Bruid.

 

Een bijzonder concert, in een suggestieve en feestelijke aankleding, met muziek van o.a. Bach, Praetorius, Willcocks, Cooper, Walton. 

 

Zaterdag 14 december, 20.00 uur, Bagijnenkerk Grave

Zaterdag 21 december, 20.00 uur, Cenakelkerk H. Landstichting

Zaterdag 4 januari 2020, 20.00 uur, H Antonius Abtkerk, Wijchen

 

Als u wilt reserveren voor de voorstelling van 14 of 21 december 2019 dan kan dit -bij voorkeur- door via onze webwinkel kaartjes te kopen.

U kunt ook reserveren door een email te sturen naar info@carminaludens.nl  u betaalt dan aan de kassa (contant of pinnen).

 

In Wijchen is vrij entree en kunt u niet reserveren. We vragen daar een vrije gift na afloop.