Muziektheaterkoor

Joost Klopper

Wij zijn ontsteld en verdrietig

Onze bas Joost Klopper is plotseling overleden op 18 januari 2022.

Joost was lid van Carmina Ludens vanaf de oprichting in 1991. In het bassenkwartet is in die dertig jaar wel eens wat gewisseld, maar Joost kwam, zag en bleef. Een enorm trouw en aimabel mens was hij, bedachtzaam, bescheiden, hulpvaardig en altijd belangstellend naar ieders wel en wee. Joost was ook complimenteus, hij had oog voor wat mensen om hem heen deden (voor de club), voor andermans talenten en hij genoot ervan om deel uit te maken van onze ‘familie Ludens’. Zelf bracht hij een enorm gevoel voor humor mee, zijn meestal serieuze gezicht kon ineens openbarsten in een grote lach en ondeugende ogen bij het maken van een gevatte opmerking. Zijn mimiek kwam enorm van pas bij de meer kolderieke scènes in onze voorstellingen. Hij durfde te spélen, dan werd hij ineens een klein jongetje op een driewielertje of een slungel in een grote kliko, terwijl hij het lied zong van De Dijk: “en ik ben nergens goed voor”. Nou, Joost was zéker ergens goed voor. Voor de medemens, voor zijn familie, voor zijn partner Else, voor zijn parochie in Oosterbeek, voor ons.

Joost z’n handgeschreven kaartjes met lieve wensen en compassievolle woorden, ze liggen bij ieder van ons thuis. Getuigen van een verbondenheid die veel verder gaat dan onze donderdagse repetitieavonden.   

We kunnen ons nog niet voorstellen hoe het is om Carmina Ludens te zijn zonder Joost. Komende dinsdag nemen we afscheid van hem, zingend, zo goed en zo kwaad als dat zal gaan.

Joost, dankjewel. Wat zullen we jou missen.